Silk Plaster - tencuieli decorative din matase
 

Incalzirea pe baza de radiatii infrarosii versus Cancer

Un doctor din Grecia Antica pe nume Parmenides a spus: "Da-mi o sansa sa creez febra si voi putea trata orice boala"(Hancock, 2003).Cancerul continua sa fie criminalul de top in societatea moderna.Antidoturile pentru cancer sunt rare ,intruzive si dureroase [...]

Incalzirea secolului 21

In ciuda faptului ca istoria dezvoltarii incalzirii cu infrarosu a inceput acum un deceniu, majoritatea oamenilor,acum 2-3 ani, nu era familiarizata cu fraza “incalzire cu infrarosu” [...]

Incalzire cu infrarosu

Cea mai cunoscuta sursa de caldura cu raze infrarosii este Soarele.

Razele solare infrarosii parcurg o distanta mare in spatiu cu pierderi minime de energie. Atunci cand in calea razelor apare o suprafata, energia lor este absorbita si se transforma in caldura.

Semnificatia fizica

Spectrul radiatiei infrarosii este destul de mare si este divizat in trei sub-game

  1. IR-A: 700 nm - 1400 nm - scurte, aproape de lumina vizibila,
  2. IR-B: 1400 nm - 3000 nm - medii,
  3. IR-C: 3000 nm - 10000 nm - lungi.

Cu cat este mai fierbinte obiectul, cu atat undele emanate de el sunt mai scurte, pana la lumina vizibila (de exemplu o bara de otel incins).

Sub-gama de unde lungi ale razelor infrarosii reprezinta cel mai eficient segment pentru transportul energiei termice.

Distribuirea omogena a caldurii

Incalzirea cu raze infrarosii lungi poate fi comparata cu iluminarea unei incaperi.

Distribuind corect sursele de lumina in camera se poate obtine o iluminare confortabila si omogena.

In acelasi mod se pot distribui si elementele de incalzire cu raze infrarosii.

Egalizarea temperaturilor pe verticala cat si scaderea temperaturii aerului contribuie la realizarea de mari economii de energie , prin reducerea pierderilor de caldura cu cca. 30%

Bazele incalzirii cu raze infrarosii

Cel mai bun sistem de incalzire existent in natura, Soarele, are un echivalent excelent pentru interior - incalzirea cu raze infrarosii.

Elementele de incalzire cu raze infrarosii montate pe tavan creeaza un confort termic in acelasi mod in care ne incalzeste soarele.

Elementele de incalzire cu raze infrarosii incalzesc podeaua, peretii, obiectele etc.

Aceasta caldura se acumuleaza in obiectele de mobilier, podea si pereti, care la randul lor transmit caldura mediului inconjurator.

In acest mod se obtine o temperatura optima, confortabila in incapere, fara a incalzi mai intai aerul din aceasta.

Radiatia infrarosie cu lungimea de unda de 8.000 - 15.000 nanometri trece pe linga moleculele de aer.

Astfel, aerul este permeabil pentru aceasta radiatie infrarosie.

Radiatia infrarosie cu lungimi de unda mai scurte (1.400 - 3.000 nm) loveste moleculele de aer si le incalzeste ca si radiatoarele obisnuite.

Lungimea de unda de 8.000 - 15.000 nm permite radiatiei infrarosii sa parcurga distante mai mari, reprezentind solutia optima pentru incalzirea cu raze infrarosii pentru locuinte si alte spatii.

Principiul de functionare este similar cu cel al razelor solare fara a suporta insa, efectul negativ al razelor UV.

Cercetarile savantilor au aratat ca cea mai benefica actiune (in cazul unei puteri relative) asupra organismului uman o au razele infrarosii cu lungimea de unda 5.000 - 15.000 nm, asa numitele "Raze ale vietii".

In aceasta gama se afla si radiatia infrarosie emisa de elementele de incalzire.

Radiatia termica a corpului uman se afla in aceeasi gama.

In baza acestor descoperiri savantii japonezi au patentat inca din anii '60 elemente radiatoare cu o constructie speciala, care pot fi folosite in saunele cu infrarosii.

Cercetarile comune efectuate in decursul mai multor decenii de clinici mondiale renumite au dovedit avantajul evident al procedurilor cu raze infrarosii.

Terapia cu raze infrarosii s-a dovedit eficace pentru combaterea racelilor, pentru slabire, stimularea activitatii gastrice, tratarea celulitei.


incalzire cu infrarosu, panouri radiante, panouri radiante infrarosu, sisteme alternative de incalzire, incalzire in pardoseala, panouri infrarosu, preturi panouri radiante, firme panouri solare, sisteme incalzire locuinte, incalzire panouri radiante, sisteme incalzire solara, incalzire infrarosu, panouri solare, incalzirea solara
incalzire infrarosu Bucuresti, incalzire infrarosu Targoviste, incalzire infrarosu Iasi, incalzire infrarosu Cluj-Napoca, incalzire infrarosu Timisoara, incalzire infrarosu Constanta, incalzire infrarosu Baia Mare, incalzire infrarosu Arad, incalzire infrarosu Brasov, incalzire infrarosu Sibiu